Strategie en proces

Goed onderbouwd beslissen, daar helpen wij onze opdrachtgevers mee. Onze rekenmodellen en argumenten ondersteunen bij het opstellen van een non-performing strategie. Wij zijn dus ook een partner op strategisch niveau. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop voorzieningen getroffen worden, de opzet van een uniforme dossieropbouw, het omgaan met media-aandacht, formaliseren van besluiten of selecteren van externe partijen. 

Begeleiding NPL dossiers

We nemen werk uit handen. In onze aanpak gaat het altijd om de verbinding tussen strategie, vastgoed en uiteraard verliesbeperking.

Bijzonder beheer trajecten dienen vanaf de start goed te worden onderbouwd. Toegespitst op de situatie worden er stappen gezet. Bij betalingsachterstand is een haalbare regeling gewenst, maar wordt ook de onderliggende zekerhedenpositie beoordeeld.


Training en coaching 

OPTIVA verzorgt incompany trainingen op het gebied van bijzonder beheer. 
Door medewerkers mee te nemen in het te doorlopen behandeltraject wordt het belang van activiteiten duidelijk. En als je snapt waar je mee bezig bent, dan is het niet alleen prettig werken maar is het risico op een misstap klein. Deze training wordt ondersteund met interessante praktijkvoorbeelden.